DE SELECTIEPROCEDURE

Het JPJ draagt transparantie hoog in het vaandel. Dit geldt ook voor de manier waarop we onze kandidaten selecteren, met dat doel voor ogen geven we hier mee hoe we te werk gaan om uit de vele kandidaturen onze Senatoren te kiezen. De selectieprocedure is als volgt.

Na het sluiten van de inschrijvingen, worden de motivatiebrieven verzameld en geanonimiseerd. Vervolgens krijgt elke brief een score van verschillende organisatieleden. Bij het geven van deze score wordt vooral gekeken naar de motivatie van de kanidaat. Je literaire kwaliteiten mag je zeker naar hartelust botvieren, maar primeren minder op de inhoud van je brief. De inhoud primeert dus op de vorm. Vervolgens worden de brieven met de hoogste scores geselecteerd. Waarbij het evenwicht tussen de taalgroepen steeds behouden wordt.

Het Jeugd Parlement Jeunesse streeft naar gemotiveerde deelnemers en naar een diversiteit aan studierichtingen, jobs, afkomsten, genders, ethnische achtergronden, etc. We proberen rekening te houden met alle gevoeligheden van ons land en streven naar een evenredige vertegenwoordiging van de grote verscheidenheid die ons land rijk is.