top of page

DECEMBER 2021

INTRODUCTIEDAG

Op deze dag zullen de Raad van Bestuur, de Ministers, de Partijvoorzitters en de Raad van State zich aan u voorstellen. De ministers en partijvoorzitters geven kort toelichting over hun wetsontwerp en hun partijprogramma.

U zal een farde met praktische informatie (gsm nummers, wat mee te brengen, indeling van de simulatieweek, standpunten van de partijen) en een farde met de wetsontwerpen ontvangen.

Na de introductiedag mailt u uw partij- en commissiekeuze door naar info@jeugdparlementjeunesse.be.

FEBRUARI 2022

DEBATDAG

Op deze dag worden de wetsontwerpen inhoudelijk doorgenomen om voorbereid aan de simulatie te kunnen beginnen.

FEBRUARI 2022

Voorbereidingsweekend Journalisten

De voorbereiding van journalisten op de simulatie is verschillend dan die van de senatoren. Uiteraard zijn gekozen journalisten welkom op de introductiedag en de debatdag voor senatoren. Ze hebben daarnaast een eigen voorbereidingsweekend. Deelname hieraan is absoluut vereist.

FEBRUARI 2022

SIMULATIEWEEK

We overnachten in Jeugdherberg "Jacques Brel". De parlementaire zitting heeft plaats in de Senaat. Op de eerste dag van de simulatie wordt u verwacht in de Jeugdherberg.

Wat mee te nemen? - Beddengoed is voorzien door de herberg. Dit geldt niet voor handdoeken.

Dresscode? - De Senaat is een nationaal politieke instelling. Van de deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zich kleedt met respect voor deze instelling. Jeansbroeken zijn niet toegestaan.

logo-jpj-red (1).png
bottom of page